Veelgestelde vragen Catch the time - Catch® horloges en knoopcel batterijen

Catch watch registered trademark
Logo Catch the time logo klein
winkelwagentje
Catch logo groot
Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen Catch the time

Over Catch

Veelgestelde vragen
-Bij de beschrijving van mijn horloge staat er "# ATM", of  #mtr. hoe waterdicht is mijn horloge nu echt?
De term "ATM" staat voor atmosfeer, ofwel een eenheid van druk en wordt gebruikt om de waterdichtheid van een horloge aan te duiden.
Een horloge voor normaal gebruik is niet ontworpen om onder water te gebruiken of onder te dompelen. De meeste horloges hebben meerdere metalen onderdelen en bevatten essentiële elektronische componenten die kunnen roesten. Het beste is dus altijd om het horloge bij water weg te houden. Om te voorkomen dat niet bij elk druppeltje het horloge beschadigt raakt, zijn de meeste horloges voorzien van een afdichting om te voorkomen dat water het interne mechanisme bereikt. De kwaliteit/sterkte van deze afdichting wordt vaak weergegeven in de volgende termen:

3 ATM of 30 mtr: Dit betekent dat het horloge spatwaterdicht is. Denk hierbij aan handen wassen of sproeien in de tuin.
5 ATM of 50 mtr: Deze horloges zijn beter bestand tegen water. In theorie voldoende om oppervlakkig mee te zwemmen/douchen, in de praktijk blijkt dit door temperatuurverschillen vaak niet zo te zijn.
10 ATM of 100 mtr: Horloges met deze aanduiding zijn geschikt voor zwemmen. Echter moet er opgepast worden met watersporten!
20 ATM of 200 mtr: Deze horloges kunnen gebruikt worden voor watersporten en duiken.

Belangrijk bij deze aanduidingen is dat deze metingen verricht zijn onder kamertemperatuur. Een andere temperatuur kan dus betekenen dat het horloge niet zijn waterwerende eigenschappen houdt.
Omdat een horloge door allerlei omstandigheden beïnvloed wordt, kan de waterdichtheid nooit gegarandeerd worden. De pakkingen die het horloge waterdicht maken slijten door dagelijks gebruik (zeep, zon en bijvoorbeeld gebruik van knoppen).
Ook als een horlogekast geopend wordt om bijvoorbeeld een batterij te vervangen, is het verstandig om het horloge opnieuw op waterdichtheid te (laten) testen.

-Hoe lang en waarop heb ik garantie?
Een horloge is een aankoop waarvan u ten opzichte van de te verwachten prijs een kwaliteitsverwachting heeft. Bij de productie van een Catch horloge wordt er altijd naar gestreefd de beste prijs/kwaliteit aan te bieden.
Daarom hebben wij een onderscheid gemaakt in de duur van de garantie en het horloge.
Op alle horloges die wij aanbieden heeft u minimaal 1 jaar garantie vanaf het moment van aankoop.
Op de een horloge uit de Catch® Elite Series heeft u 2 jaar garantie vanaf het moment van aankoop.

Let wel op, de garantie geldt voor gebreken door fabricagefouten.
Deze garantie geldt NIET voor de band, kast, glas, kroon, stift, batterij, pushpinnen, schade van buitenaf, onjuist gebruik of een ongeluk.
De garantie is alleen geldig indien vergezeld van de orginele kassabon en garantiebewijs dat bijgevoegd wordt bij aankoop van het horloge.

-Retourzendingen:

-Herroepingsrecht:

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons Lelie trading / Catch- Hogeweg 32- 6561 WC  Groesbeek –NL  tel +31(0)485517012  fax +31(0)485769020  e-mail via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.
-Gevolgen van de herroeping:
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen in dezelfde staat als door ons geleverd, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.
U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Terug naar de inhoud